Mikä on D.I.S.C.O.P.M.B. –hankkeen avoin verkko-oppimismateriaali?

Avoin oppimateriaali keskittyy henkilökeskeiseen ja monimuotoisuussensitiiviseen hoitoon ikääntyville maahanmuuttajataustaisille henkilöille ja heidän perheilleen tai omaishoitajilleen. Tämä materiaali on saatavilla terveys- ja sosiaalialan opiskelijoille ja ammattilaisille. Se tarjoaa lisää joustavuutta ja saavutettavuutta, vastaten maahanmuuttajataustaisen ikääntyvän väestön tarpeisiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja opiskelijat voivat hyödyntää verkko-oppimismateriaalia kehittääkseen osaamistaan omaan tahtiinsa, ja parantaakseen ammatillista lähestymistapaansa. 

KENELLE MATERIAALI ON SUUNNATTU? 

Terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisille, jotka työskentelevät tehtävissä, joissa kohtaavat maahanmuuttajataustaisia henkilöitä (mm. kulttuurivälittäjät, yhteisökehittäjät)
Ammatillisen koulutuksen opettajille sosiaali- ja terveydenhuoltoa ammattilaisia kouluttavissa korkeakouluissa ympäri Eurooppaa.
Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

MIKÄ ON TAVOITE?

Koulutusmateriaalin tavoitteena on kehittää opiskelijoilla ja ammattilaisilla seuraavia kykyjä:

Auttaa terveys- ja sosiaalialan sektoreita tarjoamaan parempaa terveys- ja sosiaalihuoltoa maahanmuuttajataustaisille ikääntyville ja heidän perheilleen
Tunnistaa henkilökeskeisen ja monimuotoisuussensitiivisen hoivan merkitys
Arvioida erilaisia tarpeita
Pohtia hoivaan liittyviä ihmissuhteita
Tarjota selkeämpi ja positiivinen kuva monikulttuurisessa yhteiskunnassa elämisestä

MITÄ MATERIAALI SISÄLTÄÄ?

Tämä avoin oppimismateriaali syventyy monimuotoisuussensitiivisen hoidon peruskäsitteisiin ja teoreettisiin perusteisiin.

Materiaali on jaettu neljään moduuliin, jotka yhteensä tarjoavat 30–40 tuntia koulutusta:

  • Moduuli 1 – Kuinka tarjota monimuotoisuussensitiivistä hoitoa
  • Moduuli 2 – Maahanmuuttotausta ja sen vaikutus hoitoon
  • Moduuli 3 – Kuinka helpottaa pääsyä hoitoon
  • Moduuli 4 – Tarpeelliset ja hyödylliset lähestymistavat

Tämä oppimismateriaali yhdistää teoreettisen taustan ja visuaaliset kertomukset (tarinankerrontamenetelmä) maahanmuuttajataustaisilta ikääntyviltä ja heidän perheiltään. Jokainen moduuli sisältää materiaalia tekstin, äänen ja videoiden muodossa, sekä tietovisoja, joiden avulla opiskelijat voivat pohtia oppimaansa. Lisäksi on useita kyselyitä, joissa opiskelijat voivat testata tietonsa.odule consists of material in the form of text, audio and videos, quizzes with the opportunity to work with and reflect on the material and several quizzes where learners can test what they have learned.